
UE – Acordul privind emisiile de CO2 în Europa

UE – Acordul privind emisiile de CO2 în Europa
La 19 februarie 2019, Comisia Europeană și Parlamentul European au emis un acord temporar privind limitele pentru emisiile de CO2 generate de vehiculele industriale.
[useful_banner_manager banners=38 count=1]
Noua legislație privind emisiile provenite de la vehiculele industriale a făcut un pas înainte cu acordul interimar încheiat între Comisia Europeană și Parlamentul European. Textul prevede că, în perioada 2025 – 2029, noile camioane vor trebui să asigure o reducere a emisiilor de CO2 de 15% față de nivelurile actuale și, începând din 2030, va avea loc o reducere suplimentară de 30%. Producătorii care nu respectă aceste limite vor trebui să plătească penalități.
Pe lângă limitele emisiilor de CO2, legislatorii intenționează să consolideze stimulentele pentru achiziționarea de vehicule industriale cu emisii reduse sau zero de CO2, cum ar fi vehiculele hibride sau electrice. Potrivit Comisiei Europene, camioanele și autobuzele contribuie cu 6% la emisiile totale din Uniune. Următorul pas pentru noua legislație este sprijinul statelor membre UE și aprobarea din partea deputaților în Parlamentul European, înainte de adoptarea formală a Consiliului European. Această procedură ar trebui încheiată înainte de sfârșitul lunii mai, când legislația actuală se descompune.
[button_link size=”large” src=”www.e-camion.ro/app/”]Descarca GRATUIT aplicatia e-camion.ro[/button_link]
Asociația producătorilor de autovehiculeîși exprimă îngrijorarea față de această decizie, deoarece realizarea obiectivelor nu derivă numai din industrie și pentru că termenii reducerii indică procente pe baze nedeterminate. Un element important este construirea infrastructurii pentru alimentarea vehiculelor electrice sau a combustibililor alternativi, care nu depind de industria auto. În plus, acestia critică mecanismul potrivit căruia, începând din 2025, se va introduce obligatoriu o cota de camioane cu emisii zero, obiectiv care nu depinde de furnizarea de vehicule, ci de cererea din piață, care, la rândul său, depinde de prezența infrastructurii de alimentare.
Post Comment